A BTK Művészettörténeti Intézet és a MissionArt Galéria szeretettel meghívja Önt „Az utak elváltak”. IV. A magyar képzőművészet új utakat kereső törekvéseinek sajtóvisszhangja 1913-1920 című kötet 2020. február 26-a, szerda, 18:30 órakor kezdődő könyvbemutatójára a MissionArt Galériába (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.)
 
„Az utak elváltak” szöveggyűjtemény összeállítása Tímár Árpád (1939–2017) művészettörténész heroikus vállalkozása volt a 20. század első két évtizedének magyar képművészeti sajtókritikájának átfogó bemutatására. A most megjelenő negyedik, közel 950 oldalas kötet az utolsó teljes békeévtől (1913) a trianoni békeszerződés évéig (1920) mutatja be azt, hogy milyen modern művészeti törekvések voltak jelen Magyarországon az első világháború alatt és az azt követő években. A szöveggyűjteményt Tímár Árpád halála után Bardoly István r endezte sajtó alá és Markója Csilla szerkesztette. „Az utak elváltak” negyedik kötete a MissionArt Galéria és az EEKH Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézete közös kiadásában jelenik meg. Az új kiadvány a könyvbemutató után a helyszínen megvásárolható.
 
A kötetet Gosztonyi Ferenc művészettörténész, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészettörténeti Intézetének adjunktusa mutatja be.