Az ELKH Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézet (Budapest), az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány (Kolozsvár) és a CentrArt szervezésében, partnerségben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Történelemtudományi Intézet Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszékével 2022. szeptember 15–17-én kerül sor a Fiatal Művészettörténészek VIII. Konferenciájára Egerben.

Jelentkezési határidő: 2022. április 20.

A rendezvény egy konferenciasorozat nyolcadik állomása: a Fiatal Művészettörténészek I. Konferenciáját 2007 őszén az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány szervezte meg Kolozsváron. 2009-ben a CentrArt Egyesület csatlakozásával és a budapesti helyszínnel nemzetközi konferenciasorozattá bővült, ugyanakkor döntés született arról, hogy a jövőben váltakozva zajlik magyarországi, illetve erdélyi városokban. Az ülésszaknak 2011-ben Marosvásárhely adott otthont, 2013-ban vendéglátónk a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara volt. 2015-ben a konferencia az eseménysorozat indulási helyszínén, Kolozsvárott, 2017-ben Esztergomban, 2019-ben pedig Nagyváradon került megrendezésre.

A konferenciára végzett egyetemi hallgatók, MA-hallgatók, doktoranduszok és fiatal kutatók jelentkezhetnek művészettörténeti kutatásaik új eredményeivel. A konferencián maximum 40 fő részére tudunk előadási lehetőséget biztosítani. Téma és korszakmegkötés nincs, ugyanakkor a szervezők az idei konferencia programjában örömmel veszik a helyszínhez, Egerhez kötődő művészeti kérdések tárgyalását és különösképpen az építészettörténet, muzeológia, illetve a műemlékvédelem és a kulturális örökség tárgyköréhez kapcsolódó előadásokat. Ezek időtartama legfeljebb 20 perc. A szervezők biztosítják a szállást és a napi egyszeri étkezést.

A konferencián elhangzott előadásokat ezúttal is tanulmánykötetben tervezzük megjelentetni.

Jelentkezni 2022. április 20-ig lehet az előadás max. 1000–1500 leütésnyi szinopszisával és önéletrajzzal.

Jelentkezés, információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.